Meistä
 
Emmas ja Mamas:in alku oli vuonna 2009, kun vietin äitiyslomaa. Naapurin rouva houkutteli kanssaan joulumessuille myymään itsetekemiämme tuotteita. Opettelimme mm. valmistamaan saippuaa. Ensimmäisenä vuonna Työnimenä oli Hilman Helmi. 
Palasimme kesällä 2010 takaisin kotipaikkakunnallemme Seinäjoelle ja äiti tuli kaveriksi joulumessuille ja valmisti myös tuotteita. Messukojuun naulattiin kirjaimet Emmas. Seuraavana vuonna äiti heitti puolihuolimattomasti, että Emmas perään voisi liittää Mamas. Kun myyntikyltin puiset kirjaimetkin olivat sopivasti hukassa ennen ensimmäisiä joulumessuja, muodostui uudeksi nimeksi Emmas & Mamas.


Toiminta laajeni jonkin verran, kun aloimme ottaa myyntiin myös lähinnä tanskalaisia sisustustuotemerkkejä. Omien tuotteiden valmistus on kuitenkin iso osa yrityksemme toimintaa. Jouluvalmistelut alkavatkin meillä jo tammi- helmikuussa.


Emma's & Mama's on äidin ja tyttären haave, josta tuli totta. Mama on yrityksemme visualisti, joka ideoi paljon uusia tuotteita sekä valmistaa niitä ja osaa laittaa tuotteita kauniisti esille. Mama tekee päivätyötä muualla ja hänelle tämä on mieluinen harastus. Itse vastaan nettikaupan käytännön töistä ja asiakaspalvelusta, paperihommista, yhteistyökuvioista, tuotteiden hankkimista maailmalta ja valmistan tuotteita. Välillä tarvitsemme lisäapuja ja Papa toimiikin usein yrityksemme kojun kokoajana ja tavaroiden kantajana. The Roudari roudailee tavaroita ja on jopa uskaltautunut välillä myyntimieheksi.


Vuoden 2013 loppupuolella mietin, että uskaltaisinko ottaa askeleen kohti täysiaikasta yrittäjyyttä, silloisen päivätyön päätyttyä YT-neuvotteluissa. Päivätyötä ja nettikauppaa en halunnut yhtä aikaa hoitaa. Asiakkaiden tsemppien myötä päätin antaa itselleni pari vuotta aikaa kokeilla, miten yrittäjyys luonnistuu. Päätin, että yrittäjän sijasta olisin onnistuja!
Maaliskuussa 2014 avasimme verkkokaupan ja laajensimme messu- ja markkina-aluettamme ja pääsimme tapaamaan ja palvelemaan uusia ihania asiakkaita ympäri Suomea. Ensimmäisen vuoden ajan meillä oli työhuone/varasto kotimme yhteydessä omalla sisäänkäynnillä, mutta keväällä 2015 muutimme verkkokauppamme kivijalkakaupan yhteyteen.

Emme ikinä ajatelleet avaavamme kivijalkakauppaa, mutta koskaan ei pidä sanoa ei, etenkään kun tulee ihana tilaisuus. Elokuussa avasimme ihanan pienen putiikin Seinäjoelle Pikku Minean tiloissa. 
Viime syksynä osallistuimme Grow up -kasvukilpailuun ja saimme kunniamaininnan strategiasta ja verkkokaupan analysoinnista ja kehittämisestä. Verkkokaupan pyörittämisessä pieni osa on tilausten pakkaamista ja lähettämistä ja iso osa kaikkea muuta. Haluamme olla asiakkaillemme se hauska, viihdyttävä ja ihana verkkokauppa! Uskomme, että intohimomme tähän tekemiseen näkyy ulospäin.

Yrittäjän arki on joskus raskasta, mutta palkitsevaa ja olen kyllä itse nauttinut täysin siitä, että olen saanut olla mahtavien asiakkaiden kanssa tekemisissä ja esitellä kaikkea ihanaa sisustukseen ja vähän muuhunkin :D.
- Emma

Kommentit

Suositut tekstit