Kaikki ihanasti rempallaan

Kolea ja sateinen alkukesä ei ole innostanut puutarhatöihin ja sen kyllä huomaa. Yleensä riittää, että kierrän tontin sangon kanssa kerran tai kaksi ja nypin rikkaruohot. Maanantaina sankoja taisi tulla varmaan kolmisenkymmentä, joista osassa tosin oli paljon isoja ruohotuppuja multineen. Puutarhassa täytyy siis ihan ensiksi saada perusjärjestys kuntoon ja vasta sitten annan itselleni luvan rakentaa uutta. Ja mähän en tee mitään puutarhassa, jos ei huvita. Heti jos tökkii, niin lopetan. Tämä on kuitenkin minulle yksi hyvä rentoutumis- ja itsensätoteuttamiskeino.
Projekteja on siellä...

emmasandmamas-emma's-&-mama's-keijupuutarha 11ja täällä
emmasandmamas-emma's-&-mama's-puuutarha-15
ja tuolla.
emmasandmamas-emma's-&-mama's-puuutarha-16
Sen verran oksasaksia on heiluteltu, että etupihan raja-aidan leikkasin jo toistamiseen tänä keväänä. Maman ja Papan luota pari vuotta sitten siirretty parikymmentävuotta vanha pensasaita pääsi kasvuvauhtiin vasta kolmantena kesänään. Ensimmäinen vuosi meni juurtuessa ja viime vuonna kasvu tyssäsi kesä-heinäkuun vaihteessa leikkauksen jälkeen ilmeisesti heleteiden vuoksi. En malttanut kastella pensasta tarpeeksi, sillä perennojen ja tontin kahta reunaa kiertävän tuija-aidan kasteleminen vei aikaa kiitettävästi, vaikka vuorottelimmekin aidan kastelussa naapurien kanssa. Etuojan kääpiövuorimännyt typistin myös, eli leikkasin 1/3-1/2 uudesta kasvusta pois. Tänä keväänä raja-aita sai hevosenlantaa suoraan Ilmajoen Koskenkorvalta ja aita kasvaa silmissä.
En hankkinut puutarhatonttua, vaan pari puutarhapupua pensaiden suojiin. Tätäkö tämä puutarhahurahdus teettää?
emmasandmamas-emma's-&-mama's-pupu11
emmasandmamas-emma's-&-mama's-pupu 12
Sitten kun saan ison puutarhan "iskuun", niin annan itselleni luvan rakentaa keijupuutarhan/miniatyyripuutarhan, jonne olen jo jotain kasveja ja muita aarteita löytänytkin. Ihan oikeaoppista siitä ei varmaankaan tule, mutta toivottavasti leikkaamalla kasvit saisi pidettyä aisoissa
emmasandmamas-emma's-&-mama's-keijupuutarha
- Emma

Kommentit

Suositut tekstit